Agilitygruppen

4 maj Nybörjarcupen Lidköping - Inbjudan
11 maj Träningstävling Hopp - För hela distriktet - Inbjudan
15 juni Träningstävling Agility - För hela distriktet - Inbjudan
hösten Inofficiell agilitytävling "Jyckebohoppet"
26 aug KM i Agility - Klubbmästerskapsdag tillsammans med Lydnad, Bruks och Rallylydnad
  DM i Agility

Agilitygruppens arbetsuppgift är att ta hand om allt som har med agilityträningar och tävlingar att göra. Det innebär bland annat att planera och arrangera tävlingar, klubbmästerskap och nybörjarcuper.

Gruppen är ansvarig för att "coacha" klubbens tävlande ekipage,
så att alla känner sig väl omhändertagna hos Lidköpings Brukshundklubb och se till att intresset för agilityn ökar.

måndagar och torsdagar tränar vi tillsammans! Titta under träningsfliken för mer info om agilityträningen. OBS! Fr o m november-mars är de flesta hindren flyttade till inomhusträningen. Det finns några hinder kvar i förrådet vid agilityplanen som går bra att använda men tänk på att ställa tillbaka dem i förrådet när ni tränat klart så inte väder och vind gör sönder dem.

Gruppen ordnar ibland föreläsningar och medverkar med uppvisningar. Årligen ordnas hinderfixardagar då klubbens agilityutövare hjälps åt att laga, måla och fräscha upp hinderparken.

På  SAgiK Tävling finns alla agilitytävlingar och där kan du även anmäla dig och ha koll på dina tävlingar. För det krävs att du har ett användarkonto som du lätt skapar.

Agilityregler
Du som tävlar eller är i startgroparna, tänk på att SBK har gjort en regelrevidering för agility fr o m 2017.01.01 - se de nya reglerna här. De nya reglerna finns också att köpa i klubbstugan, se klubbartiklar för mer info.

KM i agility
KM i Agility arrangeras i öppen klass, d v s domaren bestämmer vilken klass han/hon väljer på banan (vanligtvis en klass 2 bana eller en svår klass 1 bana så att det skall passa alla). Det körs både en hoppbana och en agilitybana och det sammanlagda resultatet är det som räknas.
För att få delta  måste den tävlande ha Lidköpings Brukshundklubb som tävlingstillhörighet. Anmälan sker på plats och alla deltagare hjälps åt att bygga banan och vara funktionär. Vinnaren får rosett. Vilken tid på året som KM:et arrangeras beror på när DM:et ligger.

Hjälp finnes!

Behöver du hjälp med något eller har någon fråga om agility, kontakta gärna gruppansvarig så hjälper vi till!

Glöm inte...

...att skicka in dina resultat när du har tävlat till resultatbörsen! Och om du inte är med i ekipagegalleriet, är det hög tid!

Gå in under tävlingsfliken för mer information om våra tävlingar etc.

Mailinglista!
Vill du vara uppdaterad om vad som händer på klubben inom agility? Maila agility@lidkopingbk.se  så kommer du med i mailinglistan.

Mailinglista!

Till alla funktionärer

Info om oacceptabelt beteende här

Info om hund som förvaras olämpligt här

Arvoden

För våra medlemmar

Agilityregler fr o m 2017
(finns att köpa i klubbstugan, mer info under klubbartiklar)

Alla tävlingsanmälningar
skall göras genom
SAgiK Tävling

På måndagar och torsdagar är
det agilityträning

Klubbmästerskap

Ekipagegalleriet

Resultatbörsen

Etisk policy vid tävling

Här kan du som funktionär hitta info från SBK
om utbildningar etc

Klicka här! Klubben arrangerar tävlingar i bruks (spår och sök), lydnad, agility och IPO-R. Svenska Brukshundklubben är en specialklubb till Svenska Kennelklubben.