Hundbad

De flesta hundar uppskattar att få ta ett svalkande dopp när sommardagarna är som hetast.
Att simma är dessutom en mycket bra träning för hundar, precis som för människor.

Enligt allemansrätten har man rätt att vistas och bada med hund överallt där det inte uttryckligen är  förbjudet. Dock råder hundförbud på de flesta allmänna badplatser sommartid!

En hundägare skall alltid ha hunden under kontroll och kopplad under den tid och på de platser det krävs, vilket också gäller i vattnet. Se fliken koppeltvång för mer info.

Lidköpings kommun har dessa regler:
"Under badsäsongen 1 maj till 15 september får hundar inte tas med till offentliga kommunala badplatser. Enligt allemansrätten har man rätt att vistas och bada med hund överallt där det inte är uttryckligen förbjudet. Varken markägare eller andra får hindra människor från att vistas och bada med hund. Däremot har man rätt att utestänga dem från bryggor. En hundägare skall alltid ha hunden under kontroll och kopplad under den tid och på de platser det krävs. Även i vattnet måste hunden hållas under uppsikt. Detta gäller ej ledarhund eller hund i offentlig tjänst. "

På Lidköpings kommuns hemsida finns mer info om vilka som är kommunens offentliga
kommunala badplatser.

I kommunen finns ett utmärkt hundbad, Båtgården, där hundar är välkomna under alla årstider. Det är alltså en icke kommunal badplats med fin sandstrand som ligger i Lidköpings tätort vid Vänerns strand.

Karta till båtgården här.

Koordinater: WGS 84 (lat, lon): N 58°31.119', E 13° 8.327
                              WGS 84 decimal (lat, lon): 58.51865, 13.13878