IPO-R gruppen

Svante Olausson

Tävlingar 2017

2-4 juni SM IPO-R - SM-sidan här

IPO-R är en form av bruksprov som på senare år blivit mycket populär. I Sverige kan man starta i grenarna spår, ytsök och ruinsök. Alla grenar är öppna för vem som helst. Du behöver inte ha utbildat en räddningshund för att kunna delta. Här finns mer matnyttig information om IPO-R samt en presentation här. Kolla också film från ruinsök samt hur lydnaden går till. IPO-R regler fr o m 2017-01-01.

IPO-R gruppens arbetsuppgift är att ta hand om allt som har med IPO-R tävlingar och träningar att göra. Gruppen är ansvarig för att "coacha" klubbens tävlande ekipage i IPO-R, så att alla känner sig väl omhändertagna hos Lidköpings Brukshundklubb.

Dessutom har gruppen ansvar för utbildning och vidareutveckling av klubbens auktoriserade och övriga funktionärer som krävs vid våra prov och tävlingar. Gruppen arrangerar också föreläsningar.

Bonussystem
Vi har infört ett bonussystem för våra funktionärer som hjälper till vid officiella prov. Det innebär att du får tillgodoräkna dig de tävlingar du hjälper till på och utnyttja din bonus genom att tävla gratis.  När du har hjälpt till vid två tävlingar (kan t ex vara genom att vara sökfigurant, hjälpa till i köket, skriva åt domaren) så får du tävla gratis vid en officiell tävling klubben anordnar. Tävlingen skall tas ut inom 18 mån. För att utnyttja din bonus vid någon tävling, kontakta
tavling@lidkopingbk.se innan du anmäler dig. Här finns en lista över bonusläget just nu!

Vi söker medhjälpare!
Vi tar gärna emot nya funktionärer, så är du nyfiken på tävlingsverksamhet, hör av dig till oss!

Det finns uppgifter till alla, så du behöver inte ha tidigare erfarenhet av tävling eller hund.
Oavsett om du själv vill tävla i framtiden eller inte, är en tävling ett tillfälle att lära sig mer,
träffa nya människor och lära känna klubben och dess medlemmar!

Glöm inte!
Att skicka in dina resultat när du har tävlat till resultatbörsen! Och om du inte är med i ekipagegalleriet, är det hög tid!

Till alla funktionärer

Info om oacceptabelt beteende här

Info om hund som förvaras olämpligt här

Funktionärernas bonussystem

Etisk policy vid tävling

Läs här om SBK:s dispens under hundförbudstiden

För våra medlemmar

Resultat från våra tävlingar!

Ekipagegalleriet

Resultatbörsen

i bruks (spår och sök), lydnad , agility och IPO-R.