Tävlingsgruppen lydnad/bruks

2017-08-26 09.15.19

Tävlingsgruppens arbetsuppgift är att ta hand om allt som har med lydnadstävlingar, bruksprov och träningar att göra. Det innebär bland annat att planera och genomföra dessa inkl klubbmästerskap.

Gruppen är ansvarig för att ”coacha” klubbens tävlande ekipage, så att alla känner sig väl omhändertagna hos Lidköpings Brukshundklubb, samt arrangera tävlingar.

Första måndagen varje månad arrangerar tävlingsgruppen tävlingsträning med kommendering. Syftet är att träna i tävlingslik situation och alla hjälps åt att kommendera. Detta är ett uppskattat träningstillfälle och det är helt gratis för våra medlemmar som är i startgroparna för att tävla eller redan tävlar.

Utöver detta ansvarar gruppen för utbildning och vidareutbildning av våra prov- och tävlingsfunktionärer och emellanåt arrangerar man föreläsningar.

Behöver du hjälp med något eller har någon fråga om lydnad eller bruks, kontakta gärna gruppansvarig.

Du vet väl att du kan köpa regelböcker i klubbstugan? Se klubbartiklar.

Bonussystem

Vi har infört ett bonussystem för våra funktionärer som hjälper till vid officiella prov. Det innebär att du får tillgodoräkna dig de tävlingar du hjälper till på och utnyttja din bonus genom att tävla gratis.  När du har hjälpt till vid två tävlingar (kan t ex vara genom att vara sökfigurant, hjälpa till i köket, skriva åt domaren) så får du tävla gratis vid en officiell tävling klubben anordnar. Tävlingen skall tas ut inom 18 mån. För att utnyttja din bonus vid någon tävling, kontakta tavling@lidkopingbk.se innan du anmäler digHär finns en lista över bonusläget just nu!

Vi söker dig som är intresserad av lydnad och/eller bruks!

Vi tar gärna emot nya funktionärer, så är du nyfiken på tävlingsverksamhet, hör av dig till oss!
Det finns uppgifter till alla, så du behöver inte ha tidigare erfarenhet av tävling eller hund.  Oavsett om du själv vill tävla i framtiden eller inte, är en tävling ett tillfälle att lära sig mer, träffa nya människor och lära känna klubben och dess medlemmar!

Tävlingar 2018

Anmälan görs via SBK tävling om inget annat anges. PM och resultat läggs också upp på SBK tävling.

• 15 april Lägre-högre spår
  • 13 maj Elit spår
  • 25 maj Lydnadstävling, kväll startklass-klass 3
  • 8 september KM Lydnad/Rallylydnad/Bruks/Agility. Mer information kommer!
  • 16 september Söktävling lägre-elit
  • 30 september Appellklass spår och sök