Klubbmästerskap

Klubben arrangerar varje år KM i  Bruks, Lydnad, Rallylydnad och Agility och 2017 upprepas 2016 års succé med alla KM under samma dadg, 26/8.

Klubbmästerskapen är öppna för alla medlemmar som har Lidköpings Brukshundklubb som tävlingstillhörighet. Har den tävlande Svensk Hundungdomsmedlemskap skall detta vara kopplat till Lidköping. KM:en står till grund för uttagning till respektive DM - som arrangeras av olika klubbar varje år om inget annat anges.

Har du inte möjlighet att delta på KM:en, kom och titta och heja på dina klubbkamrater, det är alltid mycket folk och trevlig stämning!

Under respektive länk hittar du resultat och bilder; Bruks, Lydnad, Rallylydnad, Agility.

KM i Bruks
Arrangeras som appellklass med spår eller sök att välja på. Regler för appellklass hittar du här. Den tävlande skall ha Lidköpings Brukshundklubb som tävlingstillhörighet men behöver inte ha tävlat officiellt för att deltaga. Sluten bedömning används. Vinnaren får motta vandringspriset för KM i Bruks "Hampus vandringspris" på årsmötet. Vid tredje vinsten i rad erövrar ekipaget vandringspriset och skall således instifta ett nytt inför nästkommande år. Följande moment ingår:

KM i Bruks

Moment Koeff.
Linförighet 4
Framförgående 2
Platsläggande 2
Inkallande 2
Hopp över hinder 2
Platsliggande 4
Summa lydnadsmoment 16
Budföring 2
Spårning/sök 7
Summar specialmoment 9
Summa totalt 25

 

KM i Lydnad
KM i Lydnad arrangeras som inofficiell KM-klass (Klass I) och Debutantklass (Startklass). Regelverket för Lydnadsklasser här. I båda klasserna används sluten bedömning.
För att få delta i KM-klassen måste den tävlande ha Lidköpings Brukshundklubb som tävlingstillhörighet. Vinnaren får motta vandringspriset för KM i Lydnad "Missis vandringspris" på årsmötet. Vid tredje vinsten i rad erövrar ekipaget vandringspriset och skall således instifta ett nytt inför nästkommande år.
För att få delta i Debutantklass måste den tävlande vara hel-, del- eller familjemedlem i Lidköpings Brukshundklubb och vara över 12 år. Har den tävlande Svensk Hundungdomsmedlemskap skall detta vara kopplat till Lidköping. Hunden får ej ha tävlat officiell lydnadstävling.

KM-klass bedöms som på en officiell tävling med Klass 1 moment:

KM i Lydnad - KM klass

Moment Koeff.
Fritt följ 3
Ställande under marsch 3
Inkallande 3
Sättande eller läggande under marsch 2
Sändande med läggande 3
Apportering 4
Fjärrdirigering 3
Inkallande med hopp över hinder 3
Sändande runt en kon 3
Sittande i grupp, 1 min, hunden i koppel 2
Helhetsintryck 3
Summa lydnadsmoment 32

 

Debutantklass är för ekipage som inte tävlat tidigare. Ekipagen bedöms mildare än Startklass (mer ”hjälper” får användas utan att momentet underkänns). Följande moment ingår:

KM i Lydnad - Debutantklass

Moment Koeff.
Följsamhet 4
Inkallning 3
Sitt under marsch 3
Apportering 3
Fjärrdirigering 2
Hopp över hinder 2
Helhetsintryck 3
Summa lydnadsmoment 20

 

KM i Rallylydnad
Du kan välja att tävla nybörjarklass; för nybörjarekipage eller som tävlar i fortsättningsklass (tävlar utan koppel) eller avancerad klass; för avancerad- och mästarekipage. Högsta poäng vinner oavsett klass och blir klubbmästare i rallylydnad. Vinnaren får motta vandringspriset för KM i Rallylydnad på årsmötet. Den tävlande skall ha Lidköpings Brukshundklubb som tävlingstillhörighet. Har den tävlande Svensk Hundungdomsmedlemskap skall detta vara kopplat till Lidköping. Moment och regler följer officiellt regelverk.

 

KM i Agility
KM i Agility arrangeras i öppen klass, d v s domaren bestämmer vilken klass han/hon väljer på banan (vanligtvis en klass 2 bana eller en svår klass 1 bana så att det skall passa alla). Det körs både en hoppbana och en agilitybana och det sammanlagda resultatet är det som räknas.
Vinnarna i respektive storleksklass får motta ett pris för KM i Agility på årsmötet.
För att få delta  måste den tävlande ha Lidköpings Brukshundklubb som tävlingstillhörighet. Har den tävlande Svensk Hundungdomsmedlemskap skall detta vara kopplat till Lidköping. Alla deltagare hjälps åt att bygga banan och vara funktionär. Vinnare koras i x-small, small, medium, large och x-large med rosetter.

 

 

   


 

Resultat och bilder;

KM i Bruks

KM i Lydnad

KM i Rallylydnad

KM i Agility

 

 
     
 

  LIDKÖPINGS BRUKSHUNDKLUBB

KONTAKT

BLI MEDLEM

TÄVLINGAR

SVENSKA BRUKSHUNDKLUBBEN

 
    Klubben har drygt 250 medlemmar
  och har drivits ideellt sedan
  starten 1953.
kontakt@lidkopingbk.se
eller se resp.
gruppansvarig
BG 5317-4975
Swish 123 173 08 11 (ange vad det gäller och namn)
Klicka här! Klubben arrangerar tävlingar
i bruks (spår och sök), lydnad, agility och IPO-R.
Svenska Brukshundklubben är en specialklubb till Svenska Kennelklubben.  
 

Copyright © 2011 Lidköpings BK - Webmaster Marie Eriksson

Sidan uppdaterad 2017-07-30