Tävlingsgruppen

1 okt Appellklass spår - INSTÄLLD pga för få anmälningar

11 nov

Lydnad I - elitklass - Sista anmälan 20 oktober

26 aug KM i Lydnad och Bruks - Klubbmästerskapsdag tillsammans med Agility och Rallylydnad - Resultat

9 juni Lag DM i Lydnad på Götene BK - Resultat
11 nov Lag DM i Bruks på Tomtens BHK

Tävlingsgruppens arbetsuppgift är att ta hand om allt som har med lydnads- och brukstävlingar och träningar att göra. Det innebär bland annat att planera och arrangera lydnadstävlingar, bruksprov och klubbmästerskap.
Gruppen är ansvarig för att "coacha" klubbens tävlande ekipage, så att alla känner sig väl omhändertagna hos Lidköpings Brukshundklubb.

Första måndagen varje månad arrangerar tävlingsgruppen tävlingsträning med kommendering. Syftet är att träna i tävlingslik situation och alla hjälps åt att kommendera. Detta är ett uppskattat träningstillfälle och det är helt gratis för våra medlemmar som är i startgroparna för att tävla eller redan tävlar.

Dessutom har gruppen ansvar för utbildning och vidareutveckling av klubbens auktoriserade och övriga funktionärer som krävs vid våra prov och tävlingar. Gruppen arrangerar också föreläsningar.
Gå gärna in under tävlingsfliken för mer information om våra tävlingar etc.

Lydnads- och bruksregler
Här hittar du regler för Startklass-klass 2 lydnad, klass 3 lydnad och Bruks. Även övergångsregler. Reglerna finns också att köpa i klubbstugan, se klubbartiklar för mer info.
A
lla tävlingsanmälningar skall göras genom SBK tävling. För det krävs att du har ett användarkonto som du lätt skapar. Mer info om detta här.

Hjälp finnes!

Behöver du hjälp med något eller har någon fråga om lydnad eller bruks, kontakta gärna någon i tävlingsgruppen så hjälper vi till!

Bonussystem

Vi har infört ett bonussystem för våra funktionärer som hjälper till vid officiella prov. Det innebär att du får tillgodoräkna dig de tävlingar du hjälper till på och utnyttja din bonus genom att tävla gratis.  När du har hjälpt till vid två tävlingar (kan t ex vara genom att vara sökfigurant, hjälpa till i köket, skriva åt domaren) så får du tävla gratis vid en officiell tävling klubben anordnar. Tävlingen skall tas ut inom 18 mån. För att utnyttja din bonus vid någon tävling, kontakta
tavling@lidkopingbk.se innan du anmäler dig. Här finns en lista över bonusläget just nu!

Vi söker medhjälpare!
Vi tar gärna emot nya funktionärer, så är du nyfiken på tävlingsverksamhet, hör av dig till oss!

Det finns uppgifter till alla, så du behöver inte ha tidigare erfarenhet av tävling eller hund.
Oavsett om du själv vill tävla i framtiden eller inte, är en tävling ett tillfälle att lära sig mer,
träffa nya människor och lära känna klubben och dess medlemmar!

Glöm inte!
Att skicka in dina resultat när du har tävlat till resultatbörsen! Och om du inte är med i ekipagegalleriet, är det hög tid!

Till alla funktionärer

Info om oacceptabelt beteende här

Info om hund som förvaras olämpligt här

Rapport om störande hund vid gruppmoment

Funktionärernas bonussystem

Etisk policy vid tävling

Läs här om SBK:s dispens under hundförbudstiden

Här kan du som funktionär hitta info från SBK
om utbildningar etc

Regelguiden bruks
Detta är en lättåtkomlig källa till information för dig som är intresserad av bruksreglerna. Den är avsedd för såväl funktionärer som tävlande och innehåller dels löpande regeltolkningar, dels fördjupningar på en nivå som inte ryms i regeltexten. Läs användarinstruktionen först innan du öppnar regelguiden för bruks.

För våra medlemmar

Regler fr o m 2017 (finns också att köpa på klubben);
  Startklass-klass 2 lydnad
Klass 3 lydnad
Bruks

Övergångsregler

Alla tävlingsanmälningar
skall göras genom
SBK tävling

Klubben arrangerar tävlingsträningar
varje månad!

Resultat från våra tävlingar!

Klubbmästerskap

Ekipagegalleriet

Resultatbörsen

Du kan köpa de nya reglerna på klubben!
Se klubbartiklar för mer info.

Träningstävlings-protokoll