Tävlingslicens

Från och med 2008-01-01 krävs tävlingslicens för alla oregistrerade hundar som ska delta vid tävling eller prov inom SKK-organisationen. Med oregistrerad hund avses hund som inte har ett registreringsnummer hos SKK.

Beslutet innebär att blandrashundar samt renrasiga hundar utan stamtavla måste ha en tävlingslicens utfärdad av SKK för att få tävla.
I gengäld registreras tävlingsresultat på SKK:s Hunddata som inte är "rasspecifika", t ex lydnadsprov, agility, freestyle, rallylydnad och viltspårsprov om hunden är ID-märkt samt har en tävlingslicens utfärdad av SKK.

Hundarna har rätt att få titlar registrerade, undantaget championat som endast hundar med stamtavla kan få.

Licenser gäller sedan hundens hela liv och följer hunden, inte ägaren.

Ansöker om tävlingslicens gör du här. Där finns också ytterligare information om tävlingslicensen.

Klubbens lydnadstävlingar

Klubbens agilitytävlingar