Tävlingsträning lydnad och bruks

Måndagskvällar året om - från januari till december - från ca kl 18.00 är den stora appellplanen bokad för klubbens tävlingsekipage i lydnad och bruks, agilityträningen hänvisas till agilityplanen. Vi tränar var för sig och hjälper varann med kommendering etc om det är någon som vill det.
Var inte rädd för att fråga om det är något du undrar över eller vill ha hjälp med och fikapausen är ett bra tillfälle att diskutera. Även under vintermånaderna är det många som tränar, vid mycket snö brukar  appellplanen plogas. Detta annonseras alltid via hemsidan isåfall.

I klubbstugan finns det apportbockar, koner etc att låna. Dessa finns bredvid köket.
Köket är öppet för självservering och det finns kaffe, te, dricka, choklad och kakor att köpa till rimliga priser.
Glöm inte att betala!

Glöm inte att städa iordning efter dig, både ute och inne och att alltid visa hänsyn mot dina träningskamrater som är ute på planen.

Våga fråga om du vill ha hjälp!

Läs också igenom våra trivselregler!

1:a måndagen varje månad är det tävlingsträning med kommendering.
Är du i startgroparna att tävla och vill känna på hur det är, då är detta perfekt för dig!

Syftet är att träna i tävlingslik situation, för både hund och förare. Se förtjänster och brister i en tävlingssituation. Lära sig att hantera tävlingsnerver och våga utsätta sig för tävlingssituationen och reparera brister och problem från tidigare tävlingar.

Vi träffas kl 18.30 och lottar - utebliven träning p g a för mycket snö annonseras isåfall via hemsidan - annars kör vi hela året om. Är det någon som har några speciella önskemål meddelas det.
Därefter körs en hund i taget på den stora appellplanen. Varje ekipage har max 15 min att disponera. Alltså inga fler hundar på planen, utan alla hjälps åt att titta på det ekipage som dirigeras och att ge den tävlande konstruktiv kritik.
För att få "tävlingssnurr" på det hela (läs korta väntetider) får första ekipaget fem minuter att värma upp och under tiden ekipage nr ett är på plan värmer ekipage två upp och är startklar när ettan är färdig och då börjar ekipage nr tre att värma upp o s v. Vi turas om att vara tävlingsledare. Kvällen avslutas med gemensam platsliggning och fika för de som vill. Ingen föranmälan krävs utan det är bara att komma!

Har du frågor/funderingar om våra tävlingsträningar maila Marie Eriksson, tavling@lidkopingbk.se

Som medlem och tävlingsekipage är du givetvis välkommen övriga tider och när det passar dig
men tänk på att prov/tävlingar och kurser alltid har företräde på alla planer - se kalendern för
att veta om klubben är upptagen.

Observera att SKOTT kan förekomma
mellan kl 18.-18.45 på måndagar!
Se fliken skotträning för mer info

Klubbens tävlingar i bruks och lydnad

Kalendern

Träningstävlings-protokoll